Posts

Showing posts from 2013

thank you, frenz

Image
Assalamualaikum w.b.t.


just want to thank my dear schoolmate
who gave me present for my birthday
although it was one month late....

but I was not at home that time
so she just put it on my mail box nicely.cutely.lovely. >.<


nasib baik x de org jahat ke yg nak curi ke apa kan.
terima kasih.
Love YOU kerana ALLAH juga   <3 p="">
waalaikumsalam w.b.t.

yippee.yes.yes

Image
Assalamulaikum w.b.t.

yippeee.yes.yes..
and now all classes end.
no more assignments
no more reports
no more tests
no more lectures
no more silat night. -owh.really going to miss this class-
no more, no more, no more.
weeee....

it is the end of semester 3.

and the study week start in preparing for final exam!!!


Salam Maal Hijrah 1435

Image
Assalamualaikum w.b.t.



very not nice.

Image
Assalamualaikum w.b.t.

I have something that I am not satisfied with.
so I am going to let it out here.
can I ?
"SURE, WHY NOT."
yeah. thanks for answering. heeee

we'll. cerita dia macam ni.  *mood bm la. english aku berterabur.maaf.

selasa lepas kelas aku ada buat pembentangan.
so adalah group yg kena present hari tu.
*group aku lama lg.bulan 12 tak silap.ahhaaa
so ni group bdk the boys. three of them to be specifically.

macam biasa la. baca slide yg ada.
kita orang ni mana reti elaborate. *segan kot duk kat depan.haaa
tapi bila fikir-fikir balik.
buat apa nak segan-sintun segala.
itu kan topik kita. kita seorang je yg tau. so kita kena share la kawan-kawan yg lain. ye dok??
tapi nak buat macam.
orang kata "cakap je senang, buat nya entah kemana?" huiiii

ok.bukan ni yang aku tak puas hati nya.
ada sorang member dia yg kena present ni.
tiba-tiba keluar dari kelas.
lepas tu tak masuk-masuk dah.
so bila sampai giliran dia bentang kat depan. dah tergendala.
so ma…

marah lagi.lagi dan lagi

Image
Assalamualaikum w.b.t.

kenapa entah?
asyik kena marah je. kena hon la. kena tengking sume la.
hish..
apa ingat kita ni suka ke kena marah itu ini.
hish..
sabar je la.
duniawi. duniawi. hmmmmm

ini semalam punya cerita.
dalam kelas bel.
yup. I made a mistake. by spelling wrong and didn't use capital.
and then I was pinched.
ahha. x de la sakit pun. cubit-cubit manja je.
but I still believes that my lecturer means it.
heh. mesti korang ingat aku mmg padan pun kan.
heh. yelah. huh~

ini hari ni punya cerita.
kena hon ngn superbike woooo~
haish. tak ku tau pula yg motor ada hon ye. haiyyya.
buat malu je.  *kat aku le.
di pagi-pagi hari pula tu.
ini nak tukar lorong punya pasal la.
tau la kita kereta kancil je.
kecik. x setanding ngn superbike kau.
huhuhuhu..
nasib baik x de kereta kat sebelah.
dapat la aku bagi lorong tu balik kat superbike tu setelah dia meng'VROOooooom' kat belakang en.
hish..
duniawi. duniawi. hmmmmm


but deep down. ada la rasa bersalah tu kan.
just x dapat n…

Don't Give Up

Image
Assalamualaikum w.b.t.

huha.huha.huha...
dah minggu ke-4 pembelajaran.
rasa macam baru minggu lepas je start sem 2.
ni dah sem 3, minggu ke-4 pula tu.
minggu ke-5 dah ada group presentation.
walaupun satu isi pun tak cari lg.....

baru terasa yg proses pembelajaran ni sgt memenatkan.
tapi disebalik 'kepenatan' tu..
ada terselit kenangan, atau lebih kepada pengalaman.

kita tak kan rasa penat tu kalau kita tak involve in something kan.
contohnya kalau kita asyik terperap je dlm rumah.
kerja tengok tv, makan dgn tidur je.
memang la ada sikit rasa penat, tp penat yg sia-sia.
sbbnya kita hanya melakukan benda yg sama setiap hari.

well.sebenarnya nak ckp kat diri sendiri je ni.
the moral of story :
JANGAN PUTUS ASA DALAM MENCARI ILMU.


banyak kerja utk sem baru ni.
semua nya kena research.
kena buat guna microsoft word dgn power point.
satu utk hantar, satu lagi utk present depan lecturer.
dalam masa kurang 12 minggu je.
haih...... bila fikir2 balik kan.
rasa macam tak cukup tangan je…

Master's Sun

Image
Assalamualaikum w.b.t.

Joo Joong Won (So Ji Sub) is a cold and ambitious CEO, who measures all human relationships through money. Tae Gong Shil (Gong Hyo Jin) is a sensitive assistant, who suffers from insomnia, due to her ability to see ghosts after an accident. Joong Won will learn to trust Gong Shil and falls in love with her.

mula-mula masa keluar iklan drama ni macam takut je. yela... ala-ala horror gitu. tapi memang drama hantu pun. siap ada "It's waiting for you" lagi.
then bila dah on air. heeee... rasa kelakar plak drama ni.  cute pun ada. and. and. and both are talented artist yg aku dah tgok diorg berlakon sebelum ni.
dan sekarang. masa tetap utk menonton adalah setiap hari rabu dan khamis malam jam 9.00 on Astro One (393). 
tapi jgn haraplah nak tgok sorang. hantu dia pun kadang-kadang takut juga. but part hero ngn heroin sangat awesome. heee.
well.  enjoy watching then.
waalaikumsalam w.b.t.

Ron Pope - A Drop In The Ocean [Fruits basket MV]

Assalamualaikum w.b.t.
Just enjoying the song . :')

New Semester - Part 3

Image
Assalamualaikum w.b.t.


Tak sampai seminggu je lagi tinggal.
untuk cuti-cuti.
untuk sediakan barang-barang 'sekolah' :)
untuk prepare physically dan mentally semua.

next week dah start first class.
new semester.
new subjects.   *kind of tough i guess :(
new lecturers.
new and old classmates.   *wish to see them soon.
new class.... *well, its the same building and floor actually



*hasil karya pdot , one of my classmate. pretty awesome kan.  siap pakai jaket fakulti tu. it's really creative.

this semester introduces me to many-many new core subject
I hope I could handle them well.
need to maintain my pointer
so I need to have 100% of attention in class.
wish me good luck.
and to my future classmates too.  /please

hmmmm, lepas ni kena la selalu top up minyak kereta tu kan.
dah tiap hari asyik naik bukit je.
ok. till then.
waalaikumsalam.

CERITA PASAL REZEKI.

Image
Assalamualaikum w.b.t.


during my 'spying' activities on facebook
I have encounter this post
about Rezeki
which I really agree on.

so.
here it is.


REZEKI

"kau x keje lg? kau grad setahun awal dari aku kan.."
"belajar tinggi-tinggi, pakai kete sama je macam aku yang belaja setakat sijil ni.."
"gaji besar tapi aku lagi mewah..ape la kau ni.."
"kau ni bila nak kawin? tengok aku dah masuk anak kedua. kite sebaya kan.."
"aku kawin kemudian dari kau, tapi aku beranak dulu. kau xnak anak ke.."

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Biasa tak dengar ayat-ayat di atas?
Mengapa perlu kita bertanya soalan-soalan sebegitu?
Adakah si penjawab tahu apa yang akan terjadi dalam hidup dia?
Siapa tahu masalah di sebalik setiap yang berlaku pada si penjawab?

Mungkin dia sedang menjaga kedua ibu bapanya yang sakit. maka sebab itu dia masih tidak bekerja.
Mungkin dia sedang membantu adik-adiknya m…

Paramore - Still Into You

Image
Assalamualaikum w.b.t.

comel sgt lagu ni. jom nyanyi sama-sama. /XD


Can't count the years on one hand
That we've been together
I need the other one to hold you.
Make you feel, make you feel better.
It's not a walk in the park
To love each other.
But when our fingers interlock,
Can't deny, can't deny you're worth it
Cause after all this time.
I'm still into you
I should be over all the butterflies
But I'm into you (I'm in to you)
And baby even on our worst nights
I'm into you (I'm into you)
Let em wonder how we got this far
Cause I don't really need to wonder at all
Yeah after all this time
I'm still into you
Recount the night that I first
Met your mother
And on the drive back to my house
I told you that, I told you that I loved ya.
You felt the weight of the world
Fall off your shoulder
And to your favorite song
We sang along to the start of forever
And after all this time.
I'm still into you
I should be over all the butterflies

Salam Aidilfitri 2013/1434

Image
Assalamualaikum w.b.t.

Hai !!
Salam Aidilfitri.  Maaf Zahir & Batin  :D

haaaaa... best tak raya korang semua??
raya aku OK je.
alhamdulillah dapat beraya satu keluarga.

yang dah pergi dulu, kita ziarah kubur dia.
bacakan surah Yaasin.
dan doakan kesejahteraan mereka.
moga di tempatkan dalam kalangan orang yang soleh.


Pagi-pagi tu rasa mengantuk lagi.. maklumlah selama ni pun bangun tak menentu jugak. weeeee
banyak kali la menguap masa nak makan nasi impit tu.

The boys dah pergi masjid dah, sembahyang raya. yang kita ni mandi pun tak lagi... bangun2 je terus turun makan.

eh.. kita mengantuk ni ada sebab tau. nak tau??
haaaaa...
malam sebelumnya tu... kita tidur pukul 3 tau.
ni la amalan malam raya.
JUALAN MURAH kat Kompleks. hehehe...
ala... jual kuih raya je. ada la baju raya sikit2..
ada 1 balang RM 10, 5 balang RM 60, 7 balang RM 50.
nampak tak kat situ yang harga dia makin berkurang.
tapi tak beli banyak pun..
jimat2...
/hmm

lepas dah beli tu.. mesti la kena kemas pula.
kemas…
Image
Assalamualaikum w.b.t.

KALAU TUHAN TU BETUL-BETUL BAIK, KENAPA BUAT NERAKA?

Seorang gadis Melayu beragama Islam yang jahil bertanya pada seorang Ustaz, kalau Tuhan tu betul-betul baik, kenapa buat neraka? Kenapa tak boleh sediakan syurga je? Macam tu ke Tuhan Maha Penyayang?

Ustaz itu terkedu. Ustaz itu menjawab :

Dik, kalau Tuhan tak buat neraka, saya tak jadi ustaz. Berapa sen sangat gaji saya sekarang. Baik saya jadi tokey judi, atau bapa ayam. Hidup senang. Lepas mati pun tak risau sebab gerenti masuk syurga. Mungkin awak ni pun saya boleh culik dan jual jadi pelacur. Kalau awak nak lari, saya bunuh je. Takpe, sebab neraka takde. Nanti kita berdua jumpa lagi kat syurga, kan? Tuhan tu baik.

Gadis tu terkejut. Tergamak seorang ustaz cakap macam tu?

Jelas ustaz itu lagi :

Perkara macam tadi akan berlaku kalau Tuhan hanya sediakan syurga. Orang baik, orang jahat, semua masuk syurga, maka apa guna jadi orang baik? Jadi orang jahat lebih seronok. Manusia tak perlu lagi diuji sebab semua orang …
Image
Assalamualaikum w.b.t.

Have you had the answers for the question --- > " What do you good at ? "

as for me..
I've thought about it since my last interview session.
it was 2 years ago.
and I just didn't found the answers yet. 

All I knew this morning when I woke
Is I know something now, know something now I didn't before
And all I've seen since eighteen hours ago
Is green eyes and freckles in your smile
In the back of my mind making me feel like
all I know is that everybody has something they good at. but we just didn't figure it out yet. or maybe we just didn't try everything yet. 
I just wanna know you better, know you better, know you better now
I just wanna know you better, know you better, know you better now
I just wanna know you better, know you better, know you better now
I just wanna know you, know you, know you
but then I realize something. I have a blog!!
which not everybody have one. is that makes me good at something too .....?? ?? ?? ??! /wahaha
its true that…

Solat Tarawih

Image
Assalamualaikum w.b.t.

haaaa...siapa tak pergi solat sunat tarawih ni ??
rugi tau tak pergi...
best actually..

dapat iftar sama2.. kalau pergi sebelum maghrib la.
then lepas tu pun ada makan2 jgk..
moreh... ada kuih2 sikit.
tak payah susa2 nak beli makanan kat bazar tu hah.
dah la sesak. ramai org. asap kepul2..haih.

ahah..nmpak tak kat situ??!!
sume makanan je kan.
hohoho.. (nmpak sgt kita ni kuat mkn ;P )

okay.. back to the topic. hee
family aku selalu solat tarawih kat masjid negeri
pada hari awal2 Ramadhan..
yep.. mmg ramai manusia pada mlm 1 Ramadhan.
tak dinafikan..
tahun ni kitorg terpaksa parking kat tasik..
dapatlah jogging sekejap sebelum solat. hahaha..

tapi lama2.. dah tak ramai org dah.
pelik jugak tau.
Kenapa first day tu ramai sgt org...sampai nak masuk masjid pun jam sgt2???
mana pergi semua org tu ??
well...

* gambar hiasan semata-mata

kadang-kadang aku solat tarawih dekat dgn rumah ni je.
kat surau sini-sini...
kalau dekat surau solat tarawih cepat habis.
sebab imam …

Petua Pelajar Cemerlang.

Image
Assalamualaikum w.b.t.


Insya Allah, saya akan praktikkan petua-petua ini. :D

Untuk menjadi seorang pelajar yang cemerlang, anda perlu lakukan berikut: 

1. Petua Pertamayang dibaca
b. Ingat 20% apa yang didengar
c. Ingat 50% apa yang didengar dan dilihat
d. Ingat 70% apa yang dicakapkan
e. Ingat 90% setelah dipraktikkan

2. Petua Kedua
a. Belajar secara aktif dengan pen/ pensil di tangan
b. Belajar 3 jam sehari atau 20 jam seminggu (tidak termasuk kerja rumah)
c. Belajar dalam persekitaran kondusif
d. Pastikan cahaya adalah terang
e. Kurangkan gangguan bunyi
f. Tampal poster yang mengandungi slogan yang menaikkan semangat belajar
g. Tampal gambar-gambar yang menenangkan fikiran
h. Kerusi dan meja menghadap kiblat
i. Jangan lupa untuk senyum

3. Petua Ketiga
Mengulangkaji menggunakan kaedah “output learning” iaitu belajar untuk melatih otak menggunakan maklumat yang terkumpul. Ini dapat dilakukan dengan membaca buku atau nota, ingat kembali, lakar atau tulis, sebut apa yang difahami, dan jawab soalan.

4. Pe…

Salam Ramadhan 1434H

Image
Assalamualaikum w.b.t.

SELAMAT BERPUASA DI BULAN RAMADHAN SEMUA UMAT ISLAM  !
hoooooraa'

Paling kurang,
hidupkan malam kita dengan maghrib yang baik,
bersama doa yang ikhlas,
diteruskan dengan Isya' yang cantik,
bersama tarawih yang kemas,
diiringi doa-doa yang penuh mengharap.

Kemudian Subuhlah pada waktunya,
dan tika itu mohonlah dalam doa kita agar Malam Al-Qadr yang pastinya telah kita lalui diterimaNya.

Itu jauh lebih baik, dari memilih-milih malam.

Kita hamba Allah,
bukan hamba Lailatul Qadr.

HilalAsyraf.

Miwa - Hikari E

Image
Assalamualaikum w.b.t.

English Version

    (What do you want to do?)
    (What do you want to do?)
    (What do you want to do?)
    (What is the meaning of life?)

    What you want to do? What you want to do?
    Whatever you want to be, you can be

    Where you want to be? Where you want to go?
    Wherever you want to go, you can go

    Believe in yourself
    no matter how far you have to go
    Don't stop your steps
    no matter how hard the winding road will be

    I want to be there for you
    when you need me near by your side
    (I will) always be there for you
    Love will shine on you

    No matter how far I am
    nothing can break us apart right now
    Don't stop your love
    my heart will always be with you 'till the end

    You are the lonely one, You are the only one
    You will be the shining star of my life
    I want to brighten up, in the darkest night
    I believe in you, believe in yourself

    (What do you want to do?)
    (What do you want to d…

Forgotten!

Image
Assalamualaikum w.b.t.


Have you ever been in a situation...
where you need to be away from some event
and you wish to come back after.
but when you come back.
everybody have been packing all their stuff.
indicate that the party is OVER !!!!  (O.M.G)

I DID!! YES,YES...MEEEEEEEEEEEEEEEE~

you did told them that you'll be back soon after.
then why didn't they wait for you???

yeah. I know I'M NOT THAT IMPORTANT PERSON.




guess what?
I get that !
I really am don't mind.



Skip Beat!

Image
Assalamualaikum w.b.t.

ni nak kongsi ni.
SKIP BEAT!
ada anime, ada komik, ada live-action..tapi taiwan version. anime yg ber'genre' romantic comedy.
menunjukkan yg kita ini bukan spt apa yg kita sangka kan.  kita dpt lakukan sesuatu only if kita betul-betul put all of effort in it. seseorg itu boleh berubah totally apabila 'Pandora Box' tlh dibuka~ (hahahaha)
Cerita Pendek :
The story of Skip-Beat! is about Kyoko Mogami, a wistful yet cheery seventeen year-old girl who loves her childhood friend, Shotaro, but is cruelly betrayed and thus seeks revenge against him. She used to spend a lot of time at Shotaro's parents' inn and learned a lot about housekeeping, hostelry, and other feminine jobs (sewing, cooking, serving tea traditionally, etc.). Shotaro, not wishing to take over his parents' inn, becomes bored of living in Kyoto and decides to move to Tokyo to pursue a career in music. Sho, as he is called by his fans, asks Kyoko to leave high school i…

careless.kesilapan.lupa

Image
Assalamualaikum w.b.t.


-_-
aku dah buat dah soalan tu...
dah bincang ngn cikgu dah pun...
belajar ngn kawan..
siap set in mind lagi pasangan dia.
masa exam pun dah semak kot.

TAPI

masih lagi buat kesilapan yg sama.
tak perasan yang apa kita buat tu salah.

apsal lah aku tak baca soalan btol2.

biasalah..soalan no 1 biasa nya senang je la kot.

dah pelik dah sebenarnya knp markah dia plg banyak antara soalan yg lain.
tak terlintas plak yg ada "something" kat soalan tu.

AISH..../floor

moral of the day : 'ULANGKAJI BETUL-BETUL. PASTIKAN FAHAM BETUL-BETUL!!'



Driving 3

Image
Assalamualaikum w.b.t.


Hai ~
want to know how my driving skills so far??
heeeee...

just for the week.
I've been top-up my car twice.  *my RM40~  /no
BECAUSE.
I've drove to Subang Parade and Space U8 and Tasik Shah Alam.

ok..Tasik is just around the corner.
I know that.
but it was weekend.
so I just wasted my oil and energy wondering around to find a spot.  /sweat


and last Friday,
my car crash down as the battery went off suddenly.
lucky me, my father went through hard to buy the battery and replace them.

while me .......  constantly watching~  /please

yup. till next time.

* last KOKO Silat...spot me if you can.  ^-^  

Silat OH Silat

Image
Assalamualaikum w.b.t.


sakit.sakit.sakit.....adeh~
bagi myempurnakan pengajian utk sesi 2 ni
silat olahraga menjadi pilihan
utk subjek KOKO~

igtkan hanya memerlukan teknik tumbuk dan tendang je.
rupanya byk lagi..
sgt-sgt banyak plak tu.
dan semuanya merupakan yang 'terbaru' bagi aku 

dan bukan setakat belajar je tau..
kitorg siap ada 3 test lagi.
1. Ujian Bertulis
2. Kicking Test
3. Sparing Test  (x tau btol ke x nama test ni)

alhamdulillah ujian satu ngn dua dah pun selamat dilaksanakan..
tapi markah ujian tetap menjadi rahsia di tangan cikgu~

habis je kicking test kan..
esoknya Ya Allah~ sakit semua sendi.
mana tak nya..
kitorg kena lakukan seberapa byk tendangan dalam masa seminit.
bukan satu tendangan je. semua jenis tendangan kitorg kena buat.
tanpa berhenti pula tu.
sebelum buat tendangan ni kena buat stretching dulu.
part ni kena ada partner utk tolong me'renggang'kan sendi-sendi tu.
huhuhuhu.....

Selasa depan last kelas silat utk semester ni...
dan pada hari …

Ishk.ishk.ishk.

Image
Assalamualaikum w.b.t.

Haih. bila semangat study muncul..

Candy Crush jadi laju tiba2..
apa lagi..
mix the candy~ S.W.E.E.T.....T.A.S.T.Y
mula kedengaran di hujung earphone.
yang kemas dipasang di atas kepala.



Habis life baru reti nak stop.
nasib baik ada 5 peluang je. kalau x~  (H.A.R.U)

tak jugak study lepas tu..
menghabiskan masa di Facebook.
sambil menghirup oksigen di udara ~ (Alhamdulillah)
limit nak setengah jam je...
tengok-tengok dah berjam-jam lamanya.

lagu-lagu pelbagai genre mula bermaharajalela di kepala.
ada pulak tu lirik dekat skrin laptop.
hasil download Minilyrics punya pasal.

saat mata mula berkelip-kelip..
kepala pun dah asyik tersengguk-sengguk.
baru sedar yang keje-keje sekolah satu pun tak usik lagi.
ishk.ishk.ishk..

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
ok.sambung esok. heee   /nobigdeal



Hai ~

Image
Assalamualaikum w.b.t.


Hari ni merupakan hari terakhir kelas sebelum cuti gawai dan wesak
selama seminggu.. yeahhh~

petang nanti ada kelas CTU (TITAS).
ada presentation lagi. group aku la yg last ni.. /sweat
yang best nya kan..
dengar mcm ramai yg nak skip kelas ni..

yelah.
akhir-akhir ni memang semua org mood nak balik je kan.




hbs je cuti gawai ni
tinggal lebih kurang dua minggu la nak final. fuuuuuh.
memang x dinafikan.
masa berlalu dengan cepat.
rasa mcm x belajar apa pun sem ni.heee.. (ok ni tipu je~)

but seriously..
I'm not very proud about all of my test results.
sangat tidak membanggakan. haih   /no

lebih kepada mengecewakan and I feel some kind of deserve it.

and that brings me to another fact that I'm not qualified for the scholarship that I had.
parah kan ???huhuhu.

so semangat belajar.
cepat-cepat datang dalam diri ni.
aku x nak mcm ni utk final nanti.
TOLONG LAH.
/floor




The stupid ME!!!

Image
Assalamualaikum w.b.t.


yeah.I'm become so so so stupid today.
WHY?
because I just lost my RM20 to a chinese~

aaaaaarghhhhh!
why did on earth I gave my precious above all things 'I had that time' (RM20) to that random unknown people of chinese!!!!???

seriously. I just thought of that.
after being babbled from my brother.

bukanlah nak ckp aku ni kedekut ke apa.
tapi ni dah jadi kes lain tau.
kes bantu non-muslim..walhal org islam kita tak bantu (lebih kurang mcm tu la)
well that is what I thougt.


lesson of the day : Don't ever lay your eyes on chinese. EVER!!! They're just give you lie that makes them good~
well, that is what I think. yeah!!!


-Astagfirullah al-azim-
I'll remember this forever!!




MARI.

Assalamualaikum w.b.t.

Sama-samalah kita amalkan.  :)

✔ Innalillahiwainnailairojiu'n 
••► Aku di uji lagi YA ALLAH.. 

✔ Subhanallah 
••► UJIAN apa yang KAU berikan ini.. 

✔ MasyaALLAH
••► mengapa aku mempersoalkan TAKDIRMU lagi..

✔ Astaghfirullahaa'zim
••► Maafkan aku Ya Allah aku pertikaikan KEKUASAANMU..

✔ Allahhuakhbar
••► kuatkan HATI nuraniku hadapi semua ini dalam menggapai REDHAMU..

✔ Alhamdulillah
••► ku tahu selepas ini ada HIKMAH kebahagiaan PEMBERIANMU

MID-SEM BREAK FOR A WEEK!!!

Image
Assalamualaikum w.b.t

yippp.yippp.yippipipiiiie~  :)
akhirnya. bertemu jugak jodoh dgn cuti mid-sem. hehehe
dah lama tau aku tggu kau ni .

tapi.tapi..
cuti-cuti pun tetap kena buat keje2 tutorial/assignment ni
biasalah. budak masih belajar..
hmmmm
tapi kalau tengok org yg dah kerja pun sama je kan.
hari tak keje pun dia buat keje lain jugak.
macam mak ayah kita la
hari-hari buat keje.

aaaaaaaaaaaaaaa.takde.takde.
nak tau tak.cuti kali ni...
heeee..kita nak tgok satu cerita korea ni. ^_^
tajuk dia : Gentlemen's Dignity



hikhik. tbe2 rasa Jang Dong Gun sgt kacak.~ /blush



dah fall in love ngn OST dia dah.hikhikhik.
lee jong hyun dalam CN Blue tu yg nyanyi. :D




harap2 sempat la habis dalam seminggu ni..
oppsss.tak lupa jugak dengan assignment2 ni semua.

wish me luck.alhamdulillah. :P

Respect each other.

Image
Assalamualaikum w.b.t

haiyaaakk.!!!  (dgn gaya tumbukan padu yg baru je belajar  /hmm )

Minggu ni dibanjiri kuiz-kuiz serta beberapa test..
tau-tau jela nak dekat cuti mid-sem ni kan.
memang biasa buat test2 ni before cuti..
nak biar cuti tu kita enjoy se enjoy2 nye la katakan..

bermula la test fundamental ku..
dah siap perah otak..
segala bagai formula datang entah dari mana...
nasib baik sir kasi last minute punya set of formula..
"Apala sir ni, kasi formula last2 moment camni. asal x kasi awal2 sir??"
dapat la kita check sikit2 jalan kira...
and the rest TAWAKKAL kepada ALLAH . /blur

nak dijadikan cerita pasal RESPECT ni kan..
lepas semua org dah submit test..
adala lagi 20 minit cam gitu sebelum habis kelas..
sir x bagi keluar lagi ni..
kenala dengar dia bercerita plak..(sir kita mmg suka bercerita, dan juga terselit satu ribu satu makna.haaaa)

tengah syok-syok dengar..
tiba2 sir pergi dekat sorg member kelas ni...laki la.
"Hye. I'm talking to you. Do you listen…

minggu kedua dan ketiga budak degree part 2.

Image
Assalamualaikum w.b.t


Ok.
sebab tak banyak perkara yang berlaku pun..jadi teruskan jela ke minggu kedua dan tiga.
maknanya nak dekat sebulan dah kan kita ni mula belajar. weeee...

Quiz dan assignment dah ada dah..
kejap lagi test pula.
tak lama nanti FINAL EXAM....hah!!
tau takut..
tapi belajar pun macam masuk telinga kanan keluar telinga kiri tu buat apa..ishk.
teruk.la kau!!  :(

dah dah..apa masuk mood exam ni..
spoil je la kau.eeeeeee.

hah..ni nak bagi tau ni.
Kita dah dapat jaket fakulti dah...


yippie..yippie..
baru ada masuk aura engineer sikit.haaaa...
lama tau tggu jaket ni...
dari semester satu...tertanya-tanya bila la nak dapat jaket macam senior2 tu.
alhamdulillah. dapat jugak!!  /wahaha

lagi satu....kancil ku rosak!! huhuhuhu
aircond dia dah habis gas...bak kata abang kesayangan kita la.
conclusion nya kena bawa pergi bengkel... /omg
tapi tak bawak-bawak juga...sebab tak sempat. huhu.
jadi kelas esok terpaksa la suh abang hantar..
then balik naik bas. heee..

same mistake over and over again

Image
Assalamulalaikum w.b.t.


me is just a normal kid.
doing mistakes are already become immune to me. *dangerous la kau ni~

you are not aware of what you do.
until someone told you something that wakes you up.
makes you wondering how bad things you've did~ /sweat

so please. do give me advice.
so I do not do the same thing again.






Minggu Pertama Semester 2 Budak Degree.

Image
Assalamualaikum w.b.t.


fuh.fuh.fuh.fuh...
dengan keizinan Allah . ada la juga masa nak stori-stori sikit kat blog ni. eheee.
yelah. baru minggu pertama...
setakat ni tak de kelas yang serius-serius pun.
sume briefing kenal-kenal dan cerita sikit pasal subjek semester ini.

actually semua subjek agak berat jugak~
ditambah pulak sekarang ni dah ada pelan baru untuk budak fakulti elektrik...
subjek semester 8 dibawa nya ke semester 3.
tak ke haru jadinya tu..
nasib baik kita ni baru je semester 2.

lecturer nya pun tak kurang HEBAT juga. ada aura tegas je sume. maklumlah semua lecturer lelaki.
first time tau semua subjek lecturer lelaki je~
ada yang tegas. ada yang baik sikit tapi still tegas juga.
semua kena on time!!
haiyooo....perah otak la semester ni. mau tak tidur malam fikir da siap assignment ke belum..
kalau tak free-free je wat show depan kelas kena marah.

heee..ni tak nak buah pisang berbuah dua kali ni tau.
sebabnya...semalam la.
kita ni sakit perut. cirit-birit lagi tu. adeyh.…

sedia-sedia untuk semester 2!!

Image
Assalamualaikum w.b.t.

setelah diberi cuti selama sebulan penuh bulan Februari ni..
tibalah masa untuk aku kembali ke dunia yang penuh dengan assignment, tutorial, lab report dan sebagai nya...fuhhh
     \(-_o)/¯
Di manakah pensil box ku??
Di manakah beg galas ku??
Di manakah pergi nota-nota kecil ku??
Di manakah fakulti ku?? eh eh...heee. tgok.fakulti pun dah tak ingat kat mana~


Pening kepala mula terasa.
apabila ingin mendaftar subjek-subjek yang akan diambil bagi semester 2 ni melalui talian online.
jadual waktu yang tiada pendirian tetap.. berlaga-laga antara satu sama lain..aduh.
inilah namanya overlap. heee

apa apa pun..
kelas tetap juga akan bermula pada 4 Mac 2013 ni.

jadi terpaksa persiapkan fizikal dan mental !!
dengan tujuan untuk berjihad menuntut ilmu
bagi merealisasikan impian seorang mahasiswi kejuruteraan elektrik ini.
juga membawa harapan kedua ibubapa yang sangat penuh kasih sayang~




wish me luck.
hope all of you live happily everyday.

Setia Hujung Nyawa (SHN)

Image
Assalamualaikum w.b.t.




dulu tak dapat pun layan drama ni masa ditayangkan di TV3 Slot Akasia tu..
sbb masa tu masih tinggal kat kolej mawar lagi.
drama ni pula hari isnin sampai khamis.
memang tak tahu pape pun..

and then masa tengah final exam..
ada la dengar2 budak-budak bilik sebelah ckap pasal drama ni.
drama yg diadaptasikan drpd novel.
lakonan Nelydia Senrose (Ersalina Imani) dan Amar Asyraf (Zain Hakimi).
best..romantik..sweet..comel~





haaaa....nasib baik lepas tu cuti semester.
and nasib baik jugak ada insan yang baik hati tolong upload kan kat youtube. hehee
dapatlah aku layan drama ni..cuma tak HD je..huihuihui.
so tak dapat nak tgok betul2 muka-muka pelakon dia yg comel-comel belaka tu.

syok drama SHN ni...
jalan cerita pun bagus...
ending pun happy je.

dan sekarang ni asyik layan je lagu ending SHN ni. hohohoho
*mmg suka betul ngn suara Fiq Mentor ni pun


Setia Hujung Nyawa - Fiq, Gjie & Mel Sakura
Aku tak bisa Menidakkan rasa cinta Meski ku tak bisa Melupakan salahmu Res…

Untuk Kakak

Image
Assalamualaikum w.b.t.


akak!! igt x ni ?? heee

sbb sayang kalau biar bersepah merata-rata.. haaa...tgok. adik kesayangan kakak ni 'baik hati' scan kan. simpan elok2 dalam laptop ni haa.. :)
ni mesti zaman kita dok sama-sama tgok Winter Sonata ngn mama ni kan. hoohoo~ untungla kakak aku ni ada bakat melukis. semua benda yg dia tengok, kalau ada masa dia cuba la sketch sikit2. ini la hasil nya... walaupun tak berapa sempurna...tapi still ada iras2 kan.  
* ni time diorg dah besar. 10 thn kemudian
* yep..ni scene kat office tu. diorg kan berjumpa first time kat situ...
*erk, ini...?? 
* haaa..ni dah bersama la kot kan...
* aish...siap ada main-main salji lagi.
* iye..cerita ni happy ending!!  

bila tengok gambar2 ni.. secara langsung teringat kat kenangan yg dulu-dulu. biasalah. orang kata sesuatu peristiwa tu hanya boleh dirakam dengan gambar. kan..
dulu aku dan kakak ada je main-main sekali dalam rumah ni. salu berebut katil bwh kipas ni hah....*siap main cuit-cuit lagi sekaran…

Result Sem 1 dah keluar.

Image
Assalamualaikum w.b.t


hahahaha...huhuhuhu...hohoho
sebagai pengubat perasaan gembira. sedih. kecewa. excited ...~

copy paste dari facebook.

"bila kita rasa kita pandai, ramai lagi orang yg lagi pandai dari kita.
bila kita rasa kita bangang, ramai lagi orang yg lagi sengal dari kita."

tapi, pointer bukanlah segalanya2. pointer bukan ukuran kepandaian. pointer juga bukanlah sesuatu yang boleh dibandingkan.

pointer itu hanya pencapaian. pencapaian yang menunjukkan tahap mana kita berada. sama ada lepas ni nak buat lebih baik atau nak jadi lagi teruk.

kata2 dari seorang abang : kalau kau belajar pandai pun tapi masa kerja nanti tak reti nak apply, baik kau dapat biasa2 je.

walau apa pun yang kita dapat sekarang, Allah knows best. Dia tak bagi apa yg kita nak, Dia bagi apa yg kita perlu.

*nota dari : student yang tak dapat DL, tapi alhamdulillah. setimpal dgn usaha yg tak seberapa. thank you Allah :')


yes...sem 1 ni aku tak termasuk dalam golongan dekan.  "dah tgok…

Tapak Kaki Bayi

Image
Asalammualaikum w.b.t.


untuk pengetahuan masa hadapan.
comel je tips ni.
*sumber dari facebook


TIPS : Cara Mudah Nak tidurkan Bayi Anda

1. Tukarkan lampin yang baru/bersih

2. Lap badan dengan tuala basah dan tukarkan dengan baju yang baru/bersih

3. Ambil lotion/minyak angin dan urut dengan lembut dibahagian belakang dan bahagian perut simanja anda.

4. Jika masih tak mahu tidur, cuba urutan lembut dibahagian betis serta tapak kaki dengan minyak angin.

5. Urutan pada bahagian badan,perut, betis dan tapak kaki melegakan rasa kurang selesa bayi anda.

Anda tidak perlu mengunakan buaian dengan kerap untuk menidurkan simanja anda. Kerana tidur yang paling baik adalah dengan menidurkan bayi diatas tilam dan dengan keadaan mengereng ke kanan.


Sharing is Caring.


♥ Elaila.net ♥

Mr Bie

Image
Assalamualaikum w.b.t.

Mr Bie??
siapa pula mamat ni kan...
sedangkan korang semua tak tahu..lagi pula aku ni. :/

apa yang aku tahu
hasil lagu dia sangat-sangat a.w.e.s.o.m.e.
semuanya parodi belaka.
dan layan je semua..

baru-baru ni parodi terbaru
Jawapan 'Sayang - Shae'





parodi yang comel lagi kiut.
khas untuk YBB ( Yang Bakal Bernikah )  :P

Gaduh - gaduh Sayang by Immaz Huda

Image
Assalamualaikum w.b.t.

salam sejahtera.. here is another novel that I recently read and successfully the end. heee
* thanks to Awin sbb tertinggal novel ni. dapatla baca time cuti-cuti ni. haha

font cover
back cover

novel ini sgt unik sbb melibatkan perasaan seorg yg mmpunyai tubuh badan yg besar. dia berasa spt disisih dari org ramai... tapi dengan semangat yg tinggi, dia berjaya mngubah dirinya menjadi kurus setelah 2 tahun belajar di luar negara , Indonesia. 
watak-watak : 1) Lady Lee Syazana - mmpunyai wajah ala-ala cina. anak sulung dan pewaris Datuk Lee Abdullah dan Datin Helena yg memiliki syarikat kereta terbesar di dunia, Pestiza Lee Sdn. Bhd. seorg yg degil dan agak licik apabila berhadapan dengan bapanya. Disebabkan minatnya yg mendalam dalam bidang perubatan, Syazana sanggup menjadi orang biasa dan melanjutkan pelajaran nya ke Indonesia selama 2 tahun . pernah memiliki tubuh badan yg besar yg boleh di kategorikan "gemuk" dan sering dibanding -bandingkan oleh makn…