Posts

Showing posts from January, 2014

Speaking in Quran.

Image
Assalamualaikum w.b.t.


Rupa-rupanya dalam Al-quran sendiri dah sebut dengan jelas
cara-cara seseorang itu untuk bercakap.

kesemuanya ada 13.
tapi tak kesemuanya saya praktikkan dalam percakapan.

saya ni cuma seseorang yg terdetik dihati
utk berkongsi ilmu pengetahuan ini.
Insya Allah
akan memperbaiki diri utk lebih baik.
sama ada dalam percakapannya
atau perbuatannya
dan juga niat kerana Allah taala.

waalaikumsalam w.b.t.

2.0.1.4

Image
Assalamualaikum w.b.t.

dengan ini saya ingin mengucapkan
"SELAMAT TAHUN BARU 2014"

aik.dah masuk 20 haribulan baru nak celebrate~
erkkk...
alkisah nya saya baru habis final exam semalam.



so habis dah struggle minda dan mata.
dok hafal formula itu ini.
buat semua latihan balik semula.
bincang jawapan dengan teman sekelas.

and now I'm officially on semester break.
I had so many things in mind
I hope I'll manage to do it before next semester start soon.

to all my friends : Happy Holiday uolz. Wish u the best of results. hihihi

waalaikumsalam w.b.t.

Taisetsu Na Koto Wa Subete Kimi Ga Oshiete Kureta

Image
Assalamualaikum w.b.t.

apa khabar?
saya pun sihat, alhamdulillah. 
oh ha ah.
saya nak habis degree semester 3 dah. *yahoOOOO.
tinggal lagi satu paper je lagi
sabtu ni~
so dlm masa 5 hari ni
kena pulun satu paper ni je.
moga dipermudahkan Allah s.w.t.

haaaaa.
kalau nak tau.
hari minggu lepas mmg tak study langsung.
sbb nya saje-saje nak biar minda kosong
sambil-sambil tu search kat google drama apa yang best.
and this came up!!

Taisetsu Na Koto Wa Subete Kimi Ga Oshiete Kureta


ada 11 episode semuanya.
drama jepun mmg biasanya sampai 11 episod je.
jadi sabtu ahad tu layan drama ni je la.
best.best.best.

hoho.ok la.
kena sambung study lagi ni.
last payper.last payper.


waalaikumsalam