Posts

Showing posts from October, 2013

very not nice.

Image
Assalamualaikum w.b.t.

I have something that I am not satisfied with.
so I am going to let it out here.
can I ?
"SURE, WHY NOT."
yeah. thanks for answering. heeee

we'll. cerita dia macam ni.  *mood bm la. english aku berterabur.maaf.

selasa lepas kelas aku ada buat pembentangan.
so adalah group yg kena present hari tu.
*group aku lama lg.bulan 12 tak silap.ahhaaa
so ni group bdk the boys. three of them to be specifically.

macam biasa la. baca slide yg ada.
kita orang ni mana reti elaborate. *segan kot duk kat depan.haaa
tapi bila fikir-fikir balik.
buat apa nak segan-sintun segala.
itu kan topik kita. kita seorang je yg tau. so kita kena share la kawan-kawan yg lain. ye dok??
tapi nak buat macam.
orang kata "cakap je senang, buat nya entah kemana?" huiiii

ok.bukan ni yang aku tak puas hati nya.
ada sorang member dia yg kena present ni.
tiba-tiba keluar dari kelas.
lepas tu tak masuk-masuk dah.
so bila sampai giliran dia bentang kat depan. dah tergendala.
so ma…

marah lagi.lagi dan lagi

Image
Assalamualaikum w.b.t.

kenapa entah?
asyik kena marah je. kena hon la. kena tengking sume la.
hish..
apa ingat kita ni suka ke kena marah itu ini.
hish..
sabar je la.
duniawi. duniawi. hmmmmm

ini semalam punya cerita.
dalam kelas bel.
yup. I made a mistake. by spelling wrong and didn't use capital.
and then I was pinched.
ahha. x de la sakit pun. cubit-cubit manja je.
but I still believes that my lecturer means it.
heh. mesti korang ingat aku mmg padan pun kan.
heh. yelah. huh~

ini hari ni punya cerita.
kena hon ngn superbike woooo~
haish. tak ku tau pula yg motor ada hon ye. haiyyya.
buat malu je.  *kat aku le.
di pagi-pagi hari pula tu.
ini nak tukar lorong punya pasal la.
tau la kita kereta kancil je.
kecik. x setanding ngn superbike kau.
huhuhuhu..
nasib baik x de kereta kat sebelah.
dapat la aku bagi lorong tu balik kat superbike tu setelah dia meng'VROOooooom' kat belakang en.
hish..
duniawi. duniawi. hmmmmm


but deep down. ada la rasa bersalah tu kan.
just x dapat n…

Don't Give Up

Image
Assalamualaikum w.b.t.

huha.huha.huha...
dah minggu ke-4 pembelajaran.
rasa macam baru minggu lepas je start sem 2.
ni dah sem 3, minggu ke-4 pula tu.
minggu ke-5 dah ada group presentation.
walaupun satu isi pun tak cari lg.....

baru terasa yg proses pembelajaran ni sgt memenatkan.
tapi disebalik 'kepenatan' tu..
ada terselit kenangan, atau lebih kepada pengalaman.

kita tak kan rasa penat tu kalau kita tak involve in something kan.
contohnya kalau kita asyik terperap je dlm rumah.
kerja tengok tv, makan dgn tidur je.
memang la ada sikit rasa penat, tp penat yg sia-sia.
sbbnya kita hanya melakukan benda yg sama setiap hari.

well.sebenarnya nak ckp kat diri sendiri je ni.
the moral of story :
JANGAN PUTUS ASA DALAM MENCARI ILMU.


banyak kerja utk sem baru ni.
semua nya kena research.
kena buat guna microsoft word dgn power point.
satu utk hantar, satu lagi utk present depan lecturer.
dalam masa kurang 12 minggu je.
haih...... bila fikir2 balik kan.
rasa macam tak cukup tangan je…