Posts

Showing posts from February, 2013

sedia-sedia untuk semester 2!!

Image
Assalamualaikum w.b.t.

setelah diberi cuti selama sebulan penuh bulan Februari ni..
tibalah masa untuk aku kembali ke dunia yang penuh dengan assignment, tutorial, lab report dan sebagai nya...fuhhh
     \(-_o)/¯
Di manakah pensil box ku??
Di manakah beg galas ku??
Di manakah pergi nota-nota kecil ku??
Di manakah fakulti ku?? eh eh...heee. tgok.fakulti pun dah tak ingat kat mana~


Pening kepala mula terasa.
apabila ingin mendaftar subjek-subjek yang akan diambil bagi semester 2 ni melalui talian online.
jadual waktu yang tiada pendirian tetap.. berlaga-laga antara satu sama lain..aduh.
inilah namanya overlap. heee

apa apa pun..
kelas tetap juga akan bermula pada 4 Mac 2013 ni.

jadi terpaksa persiapkan fizikal dan mental !!
dengan tujuan untuk berjihad menuntut ilmu
bagi merealisasikan impian seorang mahasiswi kejuruteraan elektrik ini.
juga membawa harapan kedua ibubapa yang sangat penuh kasih sayang~




wish me luck.
hope all of you live happily everyday.

Setia Hujung Nyawa (SHN)

Image
Assalamualaikum w.b.t.




dulu tak dapat pun layan drama ni masa ditayangkan di TV3 Slot Akasia tu..
sbb masa tu masih tinggal kat kolej mawar lagi.
drama ni pula hari isnin sampai khamis.
memang tak tahu pape pun..

and then masa tengah final exam..
ada la dengar2 budak-budak bilik sebelah ckap pasal drama ni.
drama yg diadaptasikan drpd novel.
lakonan Nelydia Senrose (Ersalina Imani) dan Amar Asyraf (Zain Hakimi).
best..romantik..sweet..comel~





haaaa....nasib baik lepas tu cuti semester.
and nasib baik jugak ada insan yang baik hati tolong upload kan kat youtube. hehee
dapatlah aku layan drama ni..cuma tak HD je..huihuihui.
so tak dapat nak tgok betul2 muka-muka pelakon dia yg comel-comel belaka tu.

syok drama SHN ni...
jalan cerita pun bagus...
ending pun happy je.

dan sekarang ni asyik layan je lagu ending SHN ni. hohohoho
*mmg suka betul ngn suara Fiq Mentor ni pun


Setia Hujung Nyawa - Fiq, Gjie & Mel Sakura
Aku tak bisa Menidakkan rasa cinta Meski ku tak bisa Melupakan salahmu Res…

Untuk Kakak

Image
Assalamualaikum w.b.t.


akak!! igt x ni ?? heee

sbb sayang kalau biar bersepah merata-rata.. haaa...tgok. adik kesayangan kakak ni 'baik hati' scan kan. simpan elok2 dalam laptop ni haa.. :)
ni mesti zaman kita dok sama-sama tgok Winter Sonata ngn mama ni kan. hoohoo~ untungla kakak aku ni ada bakat melukis. semua benda yg dia tengok, kalau ada masa dia cuba la sketch sikit2. ini la hasil nya... walaupun tak berapa sempurna...tapi still ada iras2 kan.  
* ni time diorg dah besar. 10 thn kemudian
* yep..ni scene kat office tu. diorg kan berjumpa first time kat situ...
*erk, ini...?? 
* haaa..ni dah bersama la kot kan...
* aish...siap ada main-main salji lagi.
* iye..cerita ni happy ending!!  

bila tengok gambar2 ni.. secara langsung teringat kat kenangan yg dulu-dulu. biasalah. orang kata sesuatu peristiwa tu hanya boleh dirakam dengan gambar. kan..
dulu aku dan kakak ada je main-main sekali dalam rumah ni. salu berebut katil bwh kipas ni hah....*siap main cuit-cuit lagi sekaran…

Result Sem 1 dah keluar.

Image
Assalamualaikum w.b.t


hahahaha...huhuhuhu...hohoho
sebagai pengubat perasaan gembira. sedih. kecewa. excited ...~

copy paste dari facebook.

"bila kita rasa kita pandai, ramai lagi orang yg lagi pandai dari kita.
bila kita rasa kita bangang, ramai lagi orang yg lagi sengal dari kita."

tapi, pointer bukanlah segalanya2. pointer bukan ukuran kepandaian. pointer juga bukanlah sesuatu yang boleh dibandingkan.

pointer itu hanya pencapaian. pencapaian yang menunjukkan tahap mana kita berada. sama ada lepas ni nak buat lebih baik atau nak jadi lagi teruk.

kata2 dari seorang abang : kalau kau belajar pandai pun tapi masa kerja nanti tak reti nak apply, baik kau dapat biasa2 je.

walau apa pun yang kita dapat sekarang, Allah knows best. Dia tak bagi apa yg kita nak, Dia bagi apa yg kita perlu.

*nota dari : student yang tak dapat DL, tapi alhamdulillah. setimpal dgn usaha yg tak seberapa. thank you Allah :')


yes...sem 1 ni aku tak termasuk dalam golongan dekan.  "dah tgok…

Tapak Kaki Bayi

Image
Asalammualaikum w.b.t.


untuk pengetahuan masa hadapan.
comel je tips ni.
*sumber dari facebook


TIPS : Cara Mudah Nak tidurkan Bayi Anda

1. Tukarkan lampin yang baru/bersih

2. Lap badan dengan tuala basah dan tukarkan dengan baju yang baru/bersih

3. Ambil lotion/minyak angin dan urut dengan lembut dibahagian belakang dan bahagian perut simanja anda.

4. Jika masih tak mahu tidur, cuba urutan lembut dibahagian betis serta tapak kaki dengan minyak angin.

5. Urutan pada bahagian badan,perut, betis dan tapak kaki melegakan rasa kurang selesa bayi anda.

Anda tidak perlu mengunakan buaian dengan kerap untuk menidurkan simanja anda. Kerana tidur yang paling baik adalah dengan menidurkan bayi diatas tilam dan dengan keadaan mengereng ke kanan.


Sharing is Caring.


♥ Elaila.net ♥

Mr Bie

Image
Assalamualaikum w.b.t.

Mr Bie??
siapa pula mamat ni kan...
sedangkan korang semua tak tahu..lagi pula aku ni. :/

apa yang aku tahu
hasil lagu dia sangat-sangat a.w.e.s.o.m.e.
semuanya parodi belaka.
dan layan je semua..

baru-baru ni parodi terbaru
Jawapan 'Sayang - Shae'





parodi yang comel lagi kiut.
khas untuk YBB ( Yang Bakal Bernikah )  :P

Gaduh - gaduh Sayang by Immaz Huda

Image
Assalamualaikum w.b.t.

salam sejahtera.. here is another novel that I recently read and successfully the end. heee
* thanks to Awin sbb tertinggal novel ni. dapatla baca time cuti-cuti ni. haha

font cover
back cover

novel ini sgt unik sbb melibatkan perasaan seorg yg mmpunyai tubuh badan yg besar. dia berasa spt disisih dari org ramai... tapi dengan semangat yg tinggi, dia berjaya mngubah dirinya menjadi kurus setelah 2 tahun belajar di luar negara , Indonesia. 
watak-watak : 1) Lady Lee Syazana - mmpunyai wajah ala-ala cina. anak sulung dan pewaris Datuk Lee Abdullah dan Datin Helena yg memiliki syarikat kereta terbesar di dunia, Pestiza Lee Sdn. Bhd. seorg yg degil dan agak licik apabila berhadapan dengan bapanya. Disebabkan minatnya yg mendalam dalam bidang perubatan, Syazana sanggup menjadi orang biasa dan melanjutkan pelajaran nya ke Indonesia selama 2 tahun . pernah memiliki tubuh badan yg besar yg boleh di kategorikan "gemuk" dan sering dibanding -bandingkan oleh makn…

Awesome Clan - 1/2/2013

Image
Assalamualaikum w.b.t.

wahai keluarga SIC ku ^_^

hah.kalau nak tau masa dalam part one ni..
aku ada masuk satu program under kolej mawar..
Sharing Is Caring aka S.I.C ~

program yang berbentuk usrah dan bermotifkan ukhuwah antara *sesetengah akak JPK Mawar dan budak2 part one macam aku ni la.. :)
*x semua JPK Mawar involve dlm program ni..certain2 je yg join yg rasa idea ini bgus.

untuk lagi menceriakan suasana, dibuat seperti sebuah keluarga. dan kami semua diberi pangkat seperti along, angah dan sbgnya.
disebabkan aku paling muda dlm group ni...that makes me "USU"~  *terasa muda disitu, woot.woot*

macam mana aku termasuk dalam program ni pun tak tahu la.
tiba-tiba aje dapat mesej dari unknown number  0.O''
cakap "boleh tak join program SIC ni?"
aku pun dengan innocent nya bermain kata dengan senior yg dikenali sbg akak Nurul. >.<

pertemuan kami yang pertama pada hari sabtu pagi..(kalau x silap)

tapi bukan itu yang aku nak share kat sini..ni hah. &qu…